Hizmetlerimiz
Randevu Alın

Diş Kaplamaları

Diş kaplama tedavisi, dişlerdeki yapısal bozuklukların, kırıkların veya renk değişimlerinin giderilmesi amacıyla uygulanan bir tedavidir. Estetik ve fonksiyon açısından doğal dişe en yakın sonuç hedeflenir.

En estetik tedavi yöntemlerinin başında Laminate Veneer (Yaprak Porselen) gelmektedir. Bunu tam seramik kaplamalar ve zirkonyum kaplamalar izler.

Diş kaplama tedavisi için uygulanabilen farklı kaplama türleri mevcuttur. Hastaya hangi kaplama türünün uygulanacağı, hangi dişlere işlem yapılacağı gibi konular hastanın şikayetlerine ve tedavi sonrası beklentilerine göre şekillenir. Tedavi planı, uzman hekimlerimizin detaylı kontrolü sonrasında belirlenir.

Diş Kaplama Çeşitleri

Laminate Veneer Diş Kaplama (Yaprak Porselen Diş Kaplama)
Yaprak porselen olarak da bilinen bu diş kaplama yöntemi, dişlerdeki çapraşıklık, renk kaybı, kırık veya eksiklik gibi kişinin gülüşünü olumsuz etkileyen durumların ortadan kaldırılması için uygulanır. Laminate Veneer diş kaplaması iki farklı materyal ile uygulanabilir. Kaplama yapılacak diş sayısına ve tedavi sonucundan beklenen görünüme göre Laminate Veneer kaplamalar, porselen veya kompozit malzemeden elde edilebilir.

Basit diş arası boşlukların giderilmesi veya küçük çapraşıklıkların tedavisi için kompozit malzeme yeterlidir. Ancak daha detaylı gülüş tasarımı gerektiren işlemler için laboratuvarda üretilen yaprak porselenler çok daha başarılı sonuçlar vermektedir.

Zirkonyum Diş Kaplama
Zirkonyum elementinin laboratuvar ortamında işlenmesiyle elde edilen bir kaplama türü olan zirkonyum kaplama, doğal diş rengine oldukça yakın bir maddedir. Vücut dokularına uyumu yüksek, dirençli ve uzun süreli bir kullanım sunan bu kaplama çeşidi, dişin etrafını sararak onu koruyan bir yapıya sahiptir.

Empress (Full Porselen) Kaplama
Full porselen diş kaplama tedavisinin uygulanabilmesi için kaplama yapılacak dişin mevcut olması gerekir. Bu tedavide, öncelikle işlem yapılacak diş belli oranlarda aşındırılır. Ardından uygun ölçülerdeki porselen kaplama dişe yerleştirilir. Tek dişin kaplanması gereken durumlarda oldukça başarılı sonuçlar alınan bu yöntemde, diş efektleri detaylı bir şekilde yansıtılabilmektedir.